Chipsy z ředkviček

27.05.2016 12:34

Zní to možná trochu bláznivě, ale jsou vynikající. Křupavé a neokoukané, zaručený úspěch u rodiny i přátel. Víc než jinde platí "kdo nezkusil, neví o co přichází". Ve skleníku se nám trochu přemnožily ředkvičky a tak jsme vymýšleli, co s nimi. A když už jsme dělali cuketové chipsy, rovnou jsme zkusili i ty ředkvičkové. Příprava moc času nezabere, jen sušení. Jsou skvělé a zatím sklidily úspěch u každého, kdo ochutnal (včetně mužů) :) A malá rada: pokud máte pikantní odrůdu ředkviček, sušením se ještě zvýrazní, takže pozor na ostrá koření.

Co budeme potřebovat:
- ředkvičky
- koření podle chuti

Jak na to:
- omyté ředkvičky nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Některé můžeme posypat kořením, některé nechat jen tak (my experimentovali a například s houbovým kořením nebo kardamonem jsou výtečné). Vyskládáme na pláty sušičky a sušíme do křupnutí, trvá to cca 5 hodin. Pokud nemáte sušičku, můžete sušit i v troubě - vyskládat na pečicí papír a při 80 stupních a lehce pootevřené troubě nechat sušit. Hotové jsou, když při zlomení prasknou.

Zpět