Cuketová bábovka s brusinkami (hrníčková)
26.08.2016 12:01I na sladké došlo, někdy se hřešit musí :) Cuketová bábovka vydrží vláčná i několik dní, brusinky jsou skvělou volbou místo klasických rozinek. Na víkendové posezení u kávy nebo studené domácí limonády prostě skvělá volba. Příprava je nenáročná, potřebujete jen hrníček, žádné vážení nebo odměřování.
Co budeme potřebovat:
- 1 a půl hrnku cukety nastrouhané najemno
- třetinu hrnku třtnového cukru
- 1 a půl hrnku polohrubé mouky
- půl hrnku sušených brusinek (nebo hrozinek)
- půl hrnku mléka
- čtvrtinu hrnku oleje
- 2 vejce
- kypřící prášek do pečiva
Jak na to:
Všechny přísady smícháme dohromady a těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut (pocle trouby a použité formy. Že je bábovka propečená ověříme zapíchnutím špejle - pokud je po vytažení suchá a těsto se na ni nelepí, máme hotovo). Dobrou chuť!
———
Zpět