Osvěžující pečené papriky s petrželkou

11.07.2016 10:19

I když slovo "pečené" vyvolá spíše pocit tepla než osvěžení, opak je pravdou. Papriky jsou pečené, ale pak i vychlazené a v horkých letních dnech tak opravdu příjemně osvěží jako svačinka nebo lehká večeře. Nebo příloha k něčemu dobrému. Postup je velmi jednoduchý
 

Co budeme potřebovat:
- papriky (červené, zelené, žluté) cca 1 ks na osobu 
- čerstvou petrželku
- lžíci oleje (slunečnicový, olivový nebo jiný oblíbený, my použili chia olej)


Jak na to:
- papriky omyjeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na půl. Rozložíme na pekáč nebo přímo na rošt trouby a pečeme cca 20 minut na 180 stupňů - jakmile začnou na paprikách naskakovat černé puchýřky, je hotovo, a pokud chcete nechte klidně ještě chvilku - my máme papriky upečené skoro do černa. (Pro pečení je dobré používat masité druhy (žlutá, červená, zelená) - bílé papriky jsou tenké a příprava dá víc práce, ale i s nimi si tento recept zkusit můžete). Mezitím nadrobno nasekáme petrželku (čím víc tím líp) a smícháme s olejem. Po vytažení z trouby nasypeme papriky do mikrotenového sáčku a necháme cca 5 minut odležet - šlupka se oddělí od dužniny a půjde krásně sloupnout. Vyndáme ze sáčku a oloupeme, jde to skoro samo. Oloupané papriky nakrájíme na proužky a v misce přelijeme olejem s petrželkou. Promícháme a necháme vychladit v lednici (pokud vydržíme :) ) Podáváme s pečivem jako svačinu, nebo samotné jako přílohu třeba ke grilovanému masu. Dobrou chuť



 


 

Zpět