Zeleninový mišmaš do trouby

26.08.2015 10:48

Zahrádky i obchody jsou plné zeleniny všeho druhu, což je skvělé, ale lečo už nemůžete ani vidět a nápady docházejí? Zkuste rychlý mišmaš do trouby, který je pokaždé jiný a pokaždé skvělý. 

Co potřebujeme:
zeleninu - rajčata, papriky, cuketu, brambory, dýni, mrkev, petržel, celer, cibuli a cokoli vás napadne
na doplnění co máte rádi - žampiony, maso (kuře, jatýrka), tofu, šmakouna, sýr (od hermelínu přes mozzarelu po eidam)
koření podle chuti, lžíce oleje

Jak na to: zeleninu nakrájet na kousky, přidat pokrájené maso, žampiony (pozor, pokud chcete použít sýr, tak nechat stranou), vše dát do pekáčku, zakápnout olejem, přidat koření (my použili tentokrát Selské na brambory z poznávací sady S kořením kolem světa a bylo opravdu vynikající) a pečlivě promíchat. Pak už jen pekáček přiklopte (nebo přeložte alobalem) a dejte do trouby tak na 200 stupňů. Po dvaceti minutách odkryjte, znovu lehce a optarně promíchejte (chcete mít kousky, ne kaši :) ) a pečte do měkka nebo podle chuti. Ke konci pečení můžete přihodit na kostky nakrájený sýr. Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu. Dobrou chuť!


 

Zpět