Archiv článků

Bylinková Maruška: Domácí osvěžující nápoj s květinami

26.08.2016 15:19
Léto rozhodně ještě nekončí a na počasí je to znát. Pro rychlé osvěžení v parných dnech je nejlepší čistá voda, ochucená jen bylinkami nebo šťávou. Zkuste kombinaci kvetoucích bylinek a nebojte se jich. Kombinaci, kterou zvolila Maruška, můžete jakkoli obměňovat podle své chuti. Jen pozor na...

Letní vločkový koláč s ovocem - bez lepku, laktózy, vajec

26.08.2016 14:41
Netradiční kombinace švestek a malin vás pohladí na duši. A protože naše Bylinková Maruška čekala návštěvu s alergikem, je koláč opravdu pro každého: bez laktózy, bez vajec, směs pohankových a ovesnýchh vloček pak mohou i bezlepkáři. Protože by byla škoda o tuhle dobrotu kohokoli ochudit. Co...

Bylinková Maruška: Plněná cuketa s bylinkami

26.08.2016 13:04
Cukety se přemnožily i u naší Bylinkové Marušky. A nebyla by to ona, aby neměla nějaký skvělý recept právě s cuketou a bylinkami :) Plněná cuketa je skvělá teplá i studená, omámí vás vůní bylinek a okouzlí svou chutí.  Co budeme potřebovat: - velkou cuketu (nebo dvě menší) - 500g mleté maso...

Cuketová bábovka s brusinkami (hrníčková)

26.08.2016 12:01
I na sladké došlo, někdy se hřešit musí :) Cuketová bábovka vydrží vláčná i několik dní, brusinky jsou skvělou volbou místo klasických rozinek. Na víkendové posezení u kávy nebo studené domácí limonády prostě skvělá volba. Příprava je nenáročná, potřebujete jen hrníček, žádné vážení nebo...

Cuketové chutney na pečivo i do těstovin

24.08.2016 19:00
Invaze cuket neustupuje, a tak kromě receptů pro "čerstvé" zpracování musíme hledat i ty "trvanlivější". Cuketové chutney je výborná volba na zpracování návalu ze zahrádky. Je skvělé samotné jako pomazánka, ale i jako omáčka do těstovin nebo k masu. Po první várce přišla druhá i třetí, protože až...

Osvěžující pečené papriky s petrželkou

11.07.2016 10:19
I když slovo "pečené" vyvolá spíše pocit tepla než osvěžení, opak je pravdou. Papriky jsou pečené, ale pak i vychlazené a v horkých letních dnech tak opravdu příjemně osvěží jako svačinka nebo lehká večeře. Nebo příloha k něčemu dobrému. Postup je velmi jednoduchý   Co budeme potřebovat: -...

Bezový květ v těstíčku

28.06.2016 16:30
Oblíbená pochoutka mnoha generací, lidově nazývaná kocmatice nebo kosmatice. Tak jako tak, je to opravdu dobrota a udělat si ji můžete jen pár týdnů v roce, právě když kvete bez. Pokud se bojíte "jíst kytky", tak strach odhoďte a vyzkoušejte :) Co budeme potřebovat: - květy černého bezu, ideálně...

Cuketové chipsy

17.06.2016 16:27
Křupavé, skvělé a naprosto bez tuku - co víc si přát. Okouzlíte rodinu i přátele, a můžete jich sníst, kolik chcete :) A přitom je příprava velmi jednoduchá a veškerou práci za vás udělá sušička nebo trouba. Vyzkoušejte i naše ředkvičkové chipsy a léto může začít!   Co budeme...

Bylinková Maruška: Šalvějový sirup na kašel

03.06.2016 21:50
Rýmička a kašlíček není jen podzimní záležitostí, naopak právě zdánlivě teplé počasí na jaře dokáže potrápit malé i velké. Nachlazení skvěle zažene domácí šalvějový sirup, který navíc moc dobře chutná. A když jste zdraví, zkuste ho jen s vodou a kostkami ledu, moc velká dobrota! Bylinková Maruška...

Chipsy z ředkviček

27.05.2016 12:34
Zní to možná trochu bláznivě, ale jsou vynikající. Křupavé a neokoukané, zaručený úspěch u rodiny i přátel. Víc než jinde platí "kdo nezkusil, neví o co přichází". Ve skleníku se nám trochu přemnožily ředkvičky a tak jsme vymýšleli, co s nimi. A když už jsme dělali cuketové chipsy, rovnou jsme...