Archiv článků

Jáhlové nepečené kuličky

19.02.2016 11:09
Chuť vás překvapí tak, že je okamžitě budete chtít sníst všechny. Opravdu, máme vyzkoušeno i na těch, co při slově "jáhly" dostávají osýpky. Jemné, krásně drží pohromadě, jednoduché na přípravu a se zaručeným úspěchem. Prostě jsme jednou zkusili a hned se tyhle kuličky bez lepku dostaly do našich...

Minimální doba trvanlivosti

16.02.2016 09:53
Každý měsíc pro vás vybíráme naše tipy na dobroty a potraviny pro každý den. Pokud hledáte inspiraci, novinky a nebo jen něco dobrého, podívejte se na anše doporučení. Od základních surovin pro vaření a přípravu chutných jídel po dochucovadla a samé dobré věci jen tak "na chuť". Každý měsíc jiné,...

Směsi na bezlepkové pečivo

15.02.2016 12:16
Rozšířili jsme pro vás nabídku směsí na bezlepkové pečivo. Pečení doma je stále oblíbenější a s ním i chuť zkoušet nové varianty. Nemusíte být kvůli "bez lepku" odkázáni pouze na jeden druh mouky nebo směsi. Naopak si můžete vybírat ze široké nabídky směsí na chléb a pečivo a často je zkoušejí i...

Koření mnoha vůní

12.02.2016 11:14
Přestaly vás bavit hotové kořenící směsi z hypermarketů, plné solí, éček a všeho možného? Musíte ze zdravotních důvodů omezit sůl a rada lékaře "využijte bylinky" je jako z jiné planety? Nemusí to být složité :) Koření provází člověka od pradávna, už v pravěku si pračlověk přikusoval k jídlu...

Tofu guláš na rychlovku

11.02.2016 15:03
Rychlý a skvělý oběd, který zasytí, je za chvíli hotový a kdykoli si jej můžete upravit podle sebe. Skvělý pro všechny, kdo s tofu teprve začínají a úplně neví, jak ho využít a samozřejmě i pro všechny ostatní. U nás byl hrnec za chvíli pryč, ale díky rychlé přípravě není problém udělat další...

Květákové placky bez mouky

09.02.2016 18:35
Květákové placky chutnají skvěle teplé i studené. A můžete je jíst jen tak samotné, se zeleninovým salátem nebo třeba bramborovou kaší. Jsou jednoduché, za chvilku hotové a určitě si je zamilujete. Náš první pokus úplně nevyšel, snaha o inovaci se ne vždy vyplatí, a tak zde máte ten původní, od...

Minimální doba trvanlivosti

29.01.2016 14:09
Každý měsíc pro vás vybíráme naše tipy na dobroty a potraviny pro každý den. Pokud hledáte inspiraci, novinky a nebo jen něco dobrého, podívejte se na anše doporučení. Od základních surovin pro vaření a přípravu chutných jídel po dochucovadla a samé dobré věci jen tak "na chuť". Každý měsíc jiné,...

Obyčejná rýže není obyčejná

24.01.2016 10:15
Všichni známe rýži a často ji v kuchyni také používáme. Je lehce stravitelná, hypoalergenní, obsahuje velké procento škrobů (60 - 80%), málo tuků a má všestranné využití, naslano i nasladko. Existuje mnoho druhů rýže, liší se přípravou, tvarem nebo postupem zpracování. Nejčastěji se u nás používá...

Medicejská povidla (na žaludek)

20.01.2016 13:53
Babské recepty jsou stejně to nejlepší. A právě tento takový je. Žaludeční nebo střevní potíže potkají jednou za čas každého z nás. Ať už z důvodu dietní chyby, střevní chřipky nebo prostě "přeplácaného žaludku". Medicejská povidla od babičky máme vyzkoušená lety, na dětech i dospělých. Pomáhají...

Domácí twister

07.01.2016 14:46
Ve fastfoodech jsou tortilové závitky velmi oblíbené, ale doma ještě lepší! A navíc rychlé, lehké a se spoustou zeleniny. Pokaždé jiné, pokaždé skvělé, přípravu zvládnou i děti a navíc je to bude bavit :)  Co budeme potřebovat: - torily (základní nebo s příchutí, doporučujeme vyzkoušet třeba...