Bezlepkový nepečený piškoťák

16.09.2015 18:39

Piškoty, puding, jablka a trošička práce. A s jeho přípravou rády pomohly i děti :) Vynikající a rychlý piškoťák bez pečení jsme kvůli dětem udělali v bezlepkové variaci, ale samozřejmě lze použít i "normální" suroviny. 

Co budeme potřebovat: 1 balení piškotů, 6 jablíček, 2 pudingy, třtinový cukr (stévii, sirup z agáve...), tvaroh, jogurt /  zakysaná smetana

Jak na to: Jablíčka oloupeme a pokrájíme na malé kostičky (bez jadřinců). V půl litru vody rozpustíme cukr a povaříme jablíčka do měkka (podle odrůdy 5 - 10 minut). Pro menší děti můžeme po povaření rozšťouchat. Poté zalijeme 2 pudingy, rozpuštěnými v 1/4 litru vody. Stále mícháme a necháme probublat, směs bude už v hrnci lehce tuhnout. Vhodnou nádobu (misku, dortovou formu...) vyložíme folií nebo alobalem a poklademe vrstvu piškotů. Potřeme polovinou jablíčkové směsi, znovu poklademe piškoty a zbylou částí jablíček. Následuje nejtěžší část: necháme vychladit a ztuhnout (teplé je vynikající:), abychom mohli nahoru namazat tvaroh rozmíchaný s jogurtem (nebo zakysanou smetanu). Dobrou chuť!

Zpět