Bezový květ v těstíčku

28.06.2016 16:30

Oblíbená pochoutka mnoha generací, lidově nazývaná kocmatice nebo kosmatice. Tak jako tak, je to opravdu dobrota a udělat si ji můžete jen pár týdnů v roce, právě když kvete bez. Pokud se bojíte "jíst kytky", tak strach odhoďte a vyzkoušejte :)


Co budeme potřebovat:
- květy černého bezu, ideálně trhané mimo silnice
- vejce nebo mléko
- mouku
- koření

Jak na to:
- Květy bezu jemně opereme ve vodě, můžeme nechat i chvilku namočené. Mezitím si připravíme těstíčko - smícháme vejce, mouku a přidáme oblíbené koření. Můžeme i jen osolit. Lze také obalit v klasickém trojobalu. Za stopku květy držíme a namáčíme v těstíčku, smažíme na oleji do zlatova a na papírovém ubrousku necháme okapat. Ti, co hlídají linii, vynechají olej a obalené květy dají na plech vyložený pečícím papírem a nechají zapéct v troubě do zlatova. Podáváme samotné, s oblíbeným dipem nebo omáčkou. Dobrou chuť







 

Zpět