Burgery z červené čočky

04.09.2015 11:29

Geniální způsob, jak dostat zdravou červenou čočku do dětí. A jak to udělat rychle - protože červená čočka se nemusí namáčet dlouze vařit ani jinak předpřipravovat, je hotová za 15 minut. 

Co budeme potřebovat:
uvařenou červenou čočku (na osobu počítejte cca jednu hrst),  1 cibuli nakrájenou nadrobno, koření (sůl, pepř, kmín, mjoránku nebo oblíbenou směs na karbanátky), rozetřený stroužek česneku, vajíčko (+ můžete přidat oblíbenou zeleninu, my nakrájeli na kousky papriku a cuketu).

Jak na to: všechny přísady smíchejte a vytvarujte karbanátky, placičky nebo malé kuličky, které obalte ve strouhance, mouce, kukuřičné směsi - je to na vás. Malé kuličky můžete podávat na špejli jako špíz, karbanátky klidně s chlebem a placičky vyniknou v dětských burgerech. Poté dejte buď na pánev na olej usmažit (do zlatova), nebo nechte "nasucho" upéct v troubě (asi 20 minut). My dospěláci jsme si nechali karbanátky "jen tak" se zeleninou, dětem jsme dali placky do housky, přidali rajčátka, trochu dipu ze zakysané smetany a salát. Jen se po nich zaprášilo, ani fotit jsme nestihli. A spokojení byli i chlapi - masožravci.

Dobrou chuť! 

PS: a neříkejte jim, že to bylo z čočky :)

Zpět