Bylinková Maruška: Naťový posyp na chleba

15.04.2016 13:48

V jednoduchosti je krása. Jak rychle dostat do těla vitamíny a vše potřebné po zimním období? Zkuste si na chleba nebo jiné oblíbené pečivo nachystat naťový posyp. Možná si vzpomenete na dětsví, že babička měla na okně odřezané vršky z mrkve, celeru nebo petržele. A věděla proč. Vraťte se do dětství a posypejte si snídani natí kořenové zeleniny. 

Co budeme potřebovat:
- odkrojené vršky mrkve, celeru, petržele nebo pastiňáku
- malý talířek s vodou

Jak na to:
- vršky položte na talířek s vodou a nechte pár dní růst. Vodu hlídejte, vršky by neměly být potopené, ale také ne na suchu. Za několik dní začnou rašit výhonky natí. Ty pokrájejte nadrobno a posypejte si chléb s máslem nebo tvarohem, zamíchejte do pomazánky nebo ozdobte polévku. Čerstvé výhonky mají spoustu vitamínů. Dobrou chuť :)

Zpět