Bylinková Maruška: Plněná cuketa s bylinkami

26.08.2016 13:04

Cukety se přemnožily i u naší Bylinkové Marušky. A nebyla by to ona, aby neměla nějaký skvělý recept právě s cuketou a bylinkami :) Plněná cuketa je skvělá teplá i studená, omámí vás vůní bylinek a okouzlí svou chutí. 


Co budeme potřebovat:
- velkou cuketu (nebo dvě menší)
- 500g mleté maso (nejlépe směs vepřové plece a předního hovězíh předního hovězího)
- směs bylinek ze zahrádky (majoránka, saturejka, tymián, petrželka, bazalka...)
- česnek podle chuti
- 50g strouhaný sýr (Eidam)
- 50g strouhaná Niva
- 1 cibule, nakrájená na jemno
- špetku soli
- 2 vejce
- lžička sojové omáčky


Jak na to:
Cuketu oloupeme, podélně rozpůlíme a zbavíme měkkého vnitřku se semínky (žlutá odrůda se loupat nemusí vůbec, slupičku má měkkou a jemnou). Mleté maso smícháme se solí, vejci, cibulí, strouhaným eidamem, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami, pečlivě promícháme.  Vydlabanou cuketu naplníme masovou směsí a obě půlky přiklopíme zpět. Cuketu potřeme sojovou omáčkou, vložíme do pekáčku a posypeme strouhanou nivou. Podlijeme hrníčkem vody a necháme upéct v trubě na 180 stupňů asi 60 minut. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem, zastudena s pečivem . Dobrou chuť
  




 

 

 

 

S česnekem, solí, vejcem a směsí bylinek ze zahrádky: majoranka, saturejka, tymian, petrzelka, bazalka a pečlivě promícháme. Cuketu rozpulime, vydlabeme a naplnime směsí, priklopime. Potreme sojovou omáčkou a posypeme strouhanou Nivou. Podlijeme trochou vody a peceme cca hodinu. Podáváme se zeleninovym salátem a bramborem. Studené s chlebem a zeleninou.

Zpět