Bylinková Maruška: Pomazánka z avokáda a medvědího česneku

06.04.2016 13:37

Kdy jindy než na jaře si můžete užít chuť a vůni čerstvého medvědího česnek. Tahle bylinka voní po česneku, a je nejen plná vitamínu C, ale působí antibakteriálně, má čistící účinky a je opravdový životabudič. Ne nadarmo ji vyhledávají medvědi po probuzení ze zimního spánku a nejspíš takhle přišla i ke svému jménu. Bylinková Maruška připravila výbornou pomazánku, která vás postaví na nohy a my vám přinášíme recept. A pokud už je po sezoně, nebo jste nesehnali čerstvý, nevěšte hlavu a vyzkoušejte sušený medvědí česnek v BIO kvalitě. Silu má také pořádnou :)

Co budeme potřebovat:
- avokádo
- medvědí česnek
- červenou papriku
- koření podle své chuti (u nás gril směs, pár kapek sojové omáčky a sůl)

Jak na to:
- avokádo oloupeme a zbavíme pecky (nevyhazovat, brzy vám ukážeme co s ní), rozmačkáme vidličkou v misce. Medvědí česnek opereme ve vodě a posekáme na malé kousky. Přidáme k avokádu, dochutíme kořením a promícháme. Nejlépe chutná na plátcích tmavého chleba nebo celozrnných jednodhubkách. Zdobíme červenou paprikou, nebo ji můžeme nadrbno nakrájet a přidat do pomazánky. Dobrou chuť :)

Zpět