Bylinková Maruška: Skořicový domácí sirup

27.05.2016 11:01

Hřejivou chuť a vůni skořice si můžete užít nejen v zimě. Vyzkoušejte skořicový sirup v kombinaci s vychlazeným čajem nebo vodou a meduňkou, v horkém počasí osvěží a i ochladí. Postup není nijak složitý a když při přípravě přidáte i trochu lásky a úsměvu, výsledek bude doslova oslňující. Naše Bylinková Maruška připravila sirup i jako dárek pro milou osobu - a radost byla opravdu veliká. Domácí sirup je skvělý způsob jak potěšit sebe i své blízké a tento skořicový je trošku netradiční, ale o to lepší :)

Co budeme potřebovat:
- 2 hvězdičky badyánu
- 10 hřebíčků
- 10 kousků celé skořice
- 30dkg nakrájeného zázvoru
- 6 bio citronů na plátky
- lžíce mleté skořice 
- 5 litrů vody

Jak na to:
- všechny přísady smícháme v hrnci a zalijeme vodou, povaříme asi půl hodiny a necháme 24 hodin odležet. Pak opět zahřejeme, přecedíme a přivedeme k varu. Přisypeme 2kg cukru, mletou skořici a povaříme asi pět minut, během vaření sbíráme pěnu. Sirup přelijeme do skleněných lahví, před uzavřením dáme do každé lahve kousek celé skořice. Sirup bude chutnější, pokud vydržíte ho ještě 14 dní nechat odležet v chladnější místnosti, ale samozřejmě se do něj můžete pustit třeba hned :) Po otevření skladujeme v ledničce, v sirupu není žádná chemie ani konzervační látky. Dobrou chuť!

 

Zpět