Červená čočka je rychlík

15.12.2015 11:55

Červená čočka si zaslouží vaši pozornost. U loupané varianty je oproti jiným luštěninám její příprava velmi snadná, nemusí se namáčet, dlouho vařit nebo jinak složitě upravovat. Je bohatým zdrojem bílkovin a nejlépe stravitelnou luštěninou, proto ji bez obav nabídněte i dětem. Uvařená je opravdu rychle, za deset minut. Je bohatým zdrojem vápníku, vlákniny, železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6.

 

Receptů s červenou čočkou je bezpočet. Pro svou neagresivní chuť ji můžete kombinovat s dalšími surovinami. Používá se do salátů, jako příloha, na zahuštění polévek, do pomazánek, jen tak se zeleninou nebo pohankou či bulgurem. Neloupaná varianta se hodí i na naklíčení nebo kaše. 

 

Nebojte se s touto potravinou seznámit a vyzkoušet ji. Určitě vám zachutná. My můžeme pro seznámení doporučit třeba Burgery z červené čočky.

 

Zpět