Cuketové chipsy

17.06.2016 16:27

Křupavé, skvělé a naprosto bez tuku - co víc si přát. Okouzlíte rodinu i přátele, a můžete jich sníst, kolik chcete :) A přitom je příprava velmi jednoduchá a veškerou práci za vás udělá sušička nebo trouba. Vyzkoušejte i naše ředkvičkové chipsy a léto může začít!
 

Co budeme potřebovat:
- cuketu, ideálně menší
- koření podle chuti

Jak na to:
- cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Čím tenčí, tím kratší doba sušení. Některé plátky nechat čisté, ostatní posypeme kořením, můžete použít i více druhů pro rozmanité chutě. My použili červenou papriku, houbové koření a experiment bylo použití chlebového koření - výsledek nás překvapil, doporučujeme se nebát a opravdu vyzkoušet různé druhy. Vyskládáme na plata sušičky nebo na plech s pečicím papírem a sušíme do křupnutí. V sušičce podle síly plátků cca 6 hodin, v troubě na max 50 stupňů a s pootevřenými dvířky, aby trouba větrala. Hotové chipsy poznáte tak, že při ohnutí křupnou a zlomí se. Dobrou chuť :)






 

Zpět