Hranolky tak trochu jinak

25.09.2015 17:37

Kdo by hranolky nemiloval, že? Jenže je to smažené a moc tuků a škrobů a nezdravé a... a tak to zkusíme jinak. Jsou známé, četli jste o nich mnohokrát, ale ne a ne to zkusit? Nebojte se, jen se po nich zapráší. Hlavně ale dětem a mužské části neříkejte dopředu, z čeho to je :) Ať to vyzkouší a pak teprve řeknou.

Co budeme potřebovat: brambory, mrkev, celer, petržel či pastiňák, červenou řepu (není nutné mít vše), na dip bílý jogurt a oblíbené koření (u nás vítězí salátové), mozzarelu (nebo jiný sýr)

Jak na to: zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Čím jsou tenčí, tím jsou křupavější :) Na pečičí papír nasypeme hranolky a dáme do vyhřáté trouby na 2na 00 stupňů cca 20 - 30 minut. Prostě dokřupava. Servírujeme s dipem a posypané sýrem. (a kdyby se první pokus nepovedl, nejste v tom sami. Naše první byly jako bláto a vůbec nekřupaly... pomohlo zvýšit teplotu v troubě). Dobrou chuť

 

Zpět