Jáhlové nepečené kuličky

19.02.2016 11:09

Chuť vás překvapí tak, že je okamžitě budete chtít sníst všechny. Opravdu, máme vyzkoušeno i na těch, co při slově "jáhly" dostávají osýpky. Jemné, krásně drží pohromadě, jednoduché na přípravu a se zaručeným úspěchem. Prostě jsme jednou zkusili a hned se tyhle kuličky bez lepku dostaly do našich nejoblíbenějších receptů :) S přípravou vám rádi pomůžou i děti, jáhlové kuličky jsou skvělé jako dezert, rychlé pohoštění pro návštěvy nebo jen tak při chuti na něco dobrého. 

Co budeme potřebovat:
- 200g jahel
- 200g kokosu
- 150g rozpuštěného másla
- 100g třtinového cukru 
- 2 lžíce karobu (můžete samozřejmě použít i kakao)
- 2 lžíce rozinek (namočených v rumu)

Jak na to:
- jáhly propereme v teplé vodě a nasucho na pánvi opražíme. Pak přendáme do hrnce a zalijeme vodou v poměru 1:3, vaříme dvacet minut. Scedíme a necháme vychladnout. Pak smícháme s vychladlým rozpuštěným máslem, přídáme karob, rozinky a cukr a propracujeme ve vláčné těsto. V rukou tvoříme kuličky, které (pokud čas a okolní strávníci dovolí) necháme vychladit v lednici. Dobrou chuť!
PS: na fotce v kombinaci se světlými tahini kuličkami, o recept se samozřejmě také podělíme :)

Zpět