Jatýrkový kuskus se zeleninou a semínky
29.02.2016 13:35Kombinaci kuskus a kuřecí játra jsme ještě nezkoušeli, a popravdě ani tentokrát to tak ze začátku nevypadalo, původně bylo v plánu něco jiného. Leč ale jak staré úsloví praví, člověk míní, život mění a my jsme nakonec vlastně moc rádi, protože je to opravdu dobrota. A jak jinak - vcelku rychlá na přípravu a ze samých dobrých věcí.
Co budeme potřebovat:
- kuskus (cca 50g na porci)
- mražená čerstvá zelenina (hrášek, mrkve, kukuřice...)
- hrst slunečnicových semínek
- kuřecí játra cca 100g na porci
- lžičku másla
- rajčatovou šťávu nebo protlak
Jak na to:
- kuskus připravíme dle návodu, jen místo "jen" vodou zalijeme vodou s rajčatovou šťávou. Klasický je hotový za pět minut, u celozrnného nebo špaldového počítejte o pár minut déle. Zeleninu krátce povaříme, slijeme vodu, přidáme máslo a prohřejeme, přisypeme hotový kuskus a promícháme (z kuskusu se tak odpaří přebytečná voda a nebude kašovitý). Na pánvičce orestujeme kuřecí játra, ke kterým před koncem přihodíme polovinu slunečnicových semínek, pro zjemnění můžete (ale nemusíte) přidat trošku másla. Hotová jatýrka přidáme ke směsi kuskusu a zeleniny, promícháme, dochutíme solí nebo bylinkami, kdo má rád může přidat česnek nebo chilli koření. Servírujeme posypané zbylými slunečnicovými semínky (a my si přidali ještě lžičku alfalfa semínek). Dobrou chuť :)
———
Zpět