Kokosový olej - zázrak nejen do kuchyně

12.08.2015 12:17

Kokosový olej

Kokosový olej si zamilujete okamžitě. Je to opravdu přírodní zázrak s mnoha možnostmi využití. Nejen v kuchyni, ale také v péči o tělo. Trošku klame názvem - při běžné pokojové teplotě nemá konzistenci oleje, ale spíše másla. Má příjemnou kokosovou vůni, není však nijak výrazná nebo agresivní. 

V kuchyni jej využijete za studena i za tepla. Zkuste si jím namazat krajíc chleba, přidat do salátu nebo ranního musli, usmažit na něm palačinky či vajíčka. Skvěle se hodí do orientální kuchyně i na smažení - je stabilní až do 200 stupňů, nepřepaluje se a neprská. Navíc neobsahuje žádný cholesterol, je vhodný k používání při redukční dietě, obsahuje prospěšné mastné kyseliny a vitamíny A, C a E. 

V péči o tělo vás doslova nadchne. Pleť, tělo, vlasy, zuby, kožní problémy, po opalování, při ženských potížích. Kokosový olej je hypoalergenní, rychle se vstřebává a pomáhá při péči o pokožku s vyrážkami, atopickým ekzémem, suchou či popraskanou kůží a také urychluje hojení, regeneruje a bojuje proti předčasnému stárnutí kůže a vráskám. Nejen po návratu z koupaliště ošetří spálenou kůži, dodá přesušeným vlasům jejich lesk a ženám pomůže s prevencí i léčbou kvasinkových infekcí v intimních partiích. Skvěle lze také použít pro masáže, jako balzám na rty, maska na vlasy k vyčištění zubů, které bělí a ošetřuje dásně. 

My od vyzkoušení bio panenského kokosového oleje skoro nepoužíváme žádnou jinou kosmetiku. Nebojte se univerzálnosti tohoto přírodního zázraku a zkuste ho, budete příjemně překvapeni. Slibujeme :)

Zpět