Koření mnoha vůní

12.02.2016 11:14

Přestaly vás bavit hotové kořenící směsi z hypermarketů, plné solí, éček a všeho možného? Musíte ze zdravotních důvodů omezit sůl a rada lékaře "využijte bylinky" je jako z jiné planety? Nemusí to být složité :)

Koření provází člověka od pradávna, už v pravěku si pračlověk přikusoval k jídlu bylinky pro jejich aroma a zlepšení chuti jídla. Postupně se objevovaly nové a nové rostlinky, bylinky, kořínky, každá se svou jedinečnou chutí a vůní. Čerstvé bylinky vám v některých jídlech samozřejmě jakékoli kořenící směsi nenahradí, ale pro experimentování v kuchyni nebo ozvláštnění jídla jsou naprosto skvělé. Z obyčejných brambor nebo rýže uděláte pomocí koření opravdu chuťový zážitek.

V naší nabídce najdete nejen základní druhy koření, ale také již namixované směsi v BIO kvalitě. A protože vždy chceme doporučit jen to, co sami známe a máme vyzkoušené, s klidným svědomím vám dáme pár tipů :) Naprosto nás okouzlila směs koření na tofu, kde vynikne chuť koriandru, citronové trávy, zázvoru a dalších bylinek. Je skvělá nejen na tofu ale i maso nebo zeleninu, perfektně dochutí i marinády a dipy. Do ovesných kaší nebo tvarohu přidáváme Raráškovo sladké koření s květem slunečnice, které posune každé sladké jídlo na jiný level. Své místo u nás má i koření na ryby, na pečené brambory a dětmi milované voňavé perníkové koření. A pokud chcete opravdu zkoušet a hledat, doporučujeme poznávací sadu S kořením kolem světa, kde najdete deset různých směsí. Přejeme mnoho nových chuťových zážitků! 

Zpět