Květákové placky bez mouky

09.02.2016 18:35

Květákové placky chutnají skvěle teplé i studené. A můžete je jíst jen tak samotné, se zeleninovým salátem nebo třeba bramborovou kaší. Jsou jednoduché, za chvilku hotové a určitě si je zamilujete. Náš první pokus úplně nevyšel, snaha o inovaci se ne vždy vyplatí, a tak zde máte ten původní, od maminky :)

Co budeme potřebovat:
- květák, cca 150g na 1 porci (5 placiček)
- vejce 1ks na 1 porci
- sýr (podle chuti, eidam, niva...)
- špetka soli
- máslo na osmažení

Ja na to:
Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Pokud chcete v placičkách kousky květáku cítit, uvařte jen do poloměkka. Pokud chcete placky jemné, uvařte do měkka. Slijte z květáku vodu (můžete využít na polévku) a rozmačkejte ho vidličkou, přidejte vejce, špetku soli a strouhaný sýr. Promíchejte, vytvořte placky cca 1cm na výšku. Pánev lehce potřete máslem a placičky z obou stran opečte a podávejte. Skvělé jsou i v kombinaci s ricottou. Dobrou chuť :)

Zpět