Na kus řeči s kuskusem

04.08.2015 10:44

Ještě jste neměli tu čest se seznámit s kuskusem? Nebo je již dávno stálicí vaší kuchyně a chcete se o něm jen něco dozvědět? V první řadě, kuskus je těstovina a to bezvaječná. Vyrábí se ze semoliny, což je druh tvrdozrnné pšenice. A to i v celozrnné variantě, kde se pšenice zpracovává celá, včetně šlupek a zachovává si tak velký podíl prospěšných látek, hlavně vlákniny.

Jeho příprava je opravdu jednoduchá a rychlá – kuskus pouze zalijete horkou vodou a necháte nabobtnat a změknout. Během pěti minut máte výbornou přílohu, nebo základ pro hlavní jídlo, použití je opravdu všestranné. Receptů na úpravu kuskusu je mnoho ve slané i sladké variantě, k zapečení nebo jako součást těsta třeba na kuskusový koláč. Kuskus využijete nejen v běžné kuchyni, ale i při redukčním jídelníčku.

Pro úplné začátečníky a seznámení s touto skvělou a zdravou potravinou doporučujeme vyzkoušet třeba jen základní úpravu s nakrájenými rajčaty a okurkou, mexickou variantu s fazolemi a kukuřicí nebo nasladko s ořechy a skořicí. Kuskus si prostě zamilujete a stane se pro vás nepostradatelným.

Zpět