Palačinky pro fitness i bez lepku

21.09.2015 12:08

Občas se všechny ty snídaňové müsli, kaše a knackebroty přejí a jeden dostane chuť po ranním cvičení na něco opravdu dobrého. Palačinky jsou sázka na jistotu, a nejen pro děti. Ty naše jsou vyváženou snídaní, kterou si můžete dát třeba po tréninku. Nebo kdykoli - a pokud nemáte čas na mletí vloček nebo chcete vyloženě bezlepkovou variantu, zkuste třeba hotovou směs na lívanečky. Jsou z cizrny, takže bez lepku a chutnají moc dobře :) 

Co budeme potřebovat:

Varianta bez lepku: směs na lívanečky nebo palačinky, 400ml mléka, 1 vejce, ovoce podle chuti, bílý jogurt/tvaroh (pro fitness variantu s lepkem umeleme najemno 30g ovesných vloček na jednu porci, mléko 150ml, 1 vejce - nebo uzpůsobte podle vašich předpisů)
My jsme použili směs lesního ovoce (100g na porci) a pár čerstvých jahod

Jak na to:

Suchou směs/umleté vločky smícháme s mlékem a vejcem a necháme odstát. Mezitím si nakrájíme ovoce na kousky na ozdobu, nebo dáme prohřát mražené. V druhé misce smícháme tvaroh s jogurtem. Na pánvi s nepřilnavým povrchem "smažíme" palačinky (nebo pokud chcete, tak lívanečky) a servírujeme s ovocem a tvarohovou směsí. Dětem samozřejmě můžeme vše dát dovnitř a zabalit. Dobrou chuť

 

Zpět