Povíkendové karbanátky bez smažení

05.10.2015 11:51

Také to znáte? Buď je lednička po víkendu úplně vymetená, nebo od všeho trošku zůstalo... a co teď s tím. Super řešení jsou karbanátky, či chcete-li placičky co dům dal. Přinášíme recept na špenátovo-krůtí s vločkami, ale jistě najdete v ledničce i spoustu jiných surovin.

Co budeme potřebovat:
Mleté maso (my měli krůtí), špenát (zbyl od neděle, ale může být i listový), ovesné vločky, vejce, pokud vám to lednička/kalorie/jídelníček dovolí, tak trochu sýra. Na 1 porci cca 100g masa, 50g špenátu, 1 vejce, 30g vloček - místo masa můžete použít třeba nastruhané tofu. Místo špenátu kapustu, cuketu, i uvařená mrkev je výborná. Prostě, co lednička dá :)

Jak na to:
Vejce, maso a špenát smíchejte dohromady, přisypte ovesné vločky a nechte chvilku odležet. Znovu promíchejte a vytvářejte malé placičky. Upravujte na pánvi s nepřilnavým povrchem, bez smažení v oleji (samozřejmě smažit můžete také, ale...). Placičky podle použitých surovin opékejte z obou stran 2 - 4 minuty. Hotové můžete posypat sýrem. Podávejte se zeleninovým salátem, pečivem nebo brambory. Dobrou chuť!

 

Zpět