Rybička v postýlce z quinoi

02.03.2016 14:55

Poetický název, že? Kombinace ryba a quinoa je vždy sázka na jistotu, prostě spolu ladí a tak kdo chce vyzkoušet trochu jiný level oblíbeného "filé s bramborovou kaší", může se do toho směle pustit. Příprava - jak jinak - opět téměř nenáročná a rychlá, výsledek vynikající. Pokud neznáte quinou a nemáte s ní zkušenosti, ničeho se nelekejte a seznamte se s ní zde

Co budeme potřebovat:        
- ryba podle vkusu (u nás to byla aljašská treska)
- koření na rybu (pokud máme rádi)
- quinoa (cca 60g na porci)
- máslo
- zelený hrášek (nebo jinou zeleninu podle chuti)
 

Jak na to:
- quinou několikrát propereme v horké vodě a připravíme podle návodu, vaří se asi 15 minut. Mezitím si připravíme rybu - lehce posolíme, pokapeme citronem a případně okořeníme. Na pánvi rozpustíme kousek másla a rybu z obou stran orestujeme. Hrášek lehce ovaříme a necháme okapat. Hotovou rybu dáme stranou a na stejné pánvi ještě prohodíme hrášek, získá lepší chuť. Na talíř nasypeme quinou, k ní rybu a hrášek a servírujeme. Dobrou chuť :)

Zpět