Tofu chipsy bez práce

22.05.2016 10:15

Známe to všichni ... já bych si něco dal... Zvlášť u televize nebo při posezení s přáteli jsou chipsy a křupky téměř standardním vybavením. Tofu chipsy jsou tou zdravější a méně tukem nacucanou variantou, jak si zdravě zachroupat - a přitom mít čisté svědomí. Jsou rychlé, jednoduché a když nebudete chtít, vlastně ani nemusíte nikomu říkat, že je to tofu :) Takže - vybalit, nakrájet, zapnout troubu

Co budeme potřebovat:
- tofu (dle stavu ledničky, u nás bylo k dispozici lahůdkové)
- podle chuti sůl, bylinky, koření

Jak na to:
- tofu nakrájíme na tenké plátky (pro hodně křupavé méně než 1mm, pro milovníky lece gumové konzistence silnější) a připravíme do trouby. My položili přímo na rošt - opravdu se nepřipečou ani nepropadnou, ale lze i na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme solí, kořením, bylinkami nebo necháme úplně samoté. Pečeme na 180 - 200 stupňů cca 15 minut (dle trouby), až budu plátky křupavé. Můžeme servírovat jen tak, s dipem a omáčkami nebo třeba přimíchat do salátu. Dobrou chuť :)

Zpět