Tofu guláš na rychlovku

11.02.2016 15:03

Rychlý a skvělý oběd, který zasytí, je za chvíli hotový a kdykoli si jej můžete upravit podle sebe. Skvělý pro všechny, kdo s tofu teprve začínají a úplně neví, jak ho využít a samozřejmě i pro všechny ostatní. U nás byl hrnec za chvíli pryč, ale díky rychlé přípravě není problém udělat další :)

Co budeme potřebovat:
- tofu (oblíbená příchuť, my měli marinované, dobře bude chutnat i přírodní, lahůdkové, uzené či mexiko)
- paprika 2ks
- brambory 
- trochu másla nebo oleje
- sůl
- oblíbené bylinky nebo koření na guláš
- červená paprika (naše nejoblíbenější sladká BIO paprika, ale můžete samozřejmě i pálivou) 

Jak na to:
- na kostičky nakrájíme tofu, oškrabané brambory a papriky zbavené semínek. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme papriky a lehce orestujeme. Pak přidáme tofu, brambory, promícháme a zasypeme paprikou - dvakrát třikrát promícháme a zalijeme vodou. Pozor, po přidání papriky (koření) je opravdu nutné rychle míchat a zalít, jinak paprika teplem zhořkne. Do vody přidáme sůl, koření nebo bylinky podle chuti a necháme povařit do změknutí brambor, občas promícháme. Podáváme ozdobené třeba kouskem sýra, zakysané smetany nebo snítkou čerstvých bylinek. Dobrou chuť :)

 

Zpět