Zdravější jednohubky

16.10.2015 15:28

Chtěli byste do rodinné oslavy přidat trochu zdravého, nebo připravit jen tak svačinku k televizi? Zkuste připravit o kousek zdravější jednohubky s různými pomazánkami a uvidíte, že se po nich jen zapráší. Majonézu nechte v ledničce, tu potřebovat nebudete. A pokud nějaká pomazánka zbyde, připravte ji do malé mističky jako dip k zelenině. Pečivo můžete samozřejmě nahradit knackebroty nebo plátky okurky.

Pomazánky a co budeme potřebovat:
- z pečených paprik: červená paprika, tvaroh, lžička jogurtu, kdo má rád tak italské bylinky
- s kozím sýrem: kozí sýr přírodní, ricotta (syrovátkový sýr), med, jahody nebo jiné sladké ovoce
- česneková: česnek, tvaroh, jogurt, strouhaný sýr, jablko, slunečnicová semínka
- nivová: niva, ricotta (nebo tvaroh nebo žervé), jablko nebo ořechy
- z tofu: tofu přírodní, bílý jogurt, sůl, na ozdobu sýr, šunka, rajče

Jak na to:
- z pečených paprik: z červené papriky odřízněte kousek a nechte stranou na ozdobu. Papriku dejte do trouby a nechte péct na 220 stupňů, až jí naskáčou puchýřky a slupka začne být černá. Vložte do igelitového sáčku a nechte pár minut odpočinout. Pak jednoduše sloupněte celou slupku. Vnitřek papriky využijte na pomazánku, kousek dejte opět stranou na ozdobu a zbytek smíchejte s tvarohem a lžičkou bílého jogurtu pro jemnost. Kdo má rád, může přidat italské bylinky. Jednohubky ozdbte kousky čerstvé i pečené papriky.
- s kozím sýrem: přírodní kozí sýr můžete použít samotný, smíchat se lžičkou medu pro lepší chuť, nebo jej část smíchat s ricottou. Ozdobte čerstvým ovocem a kapkou medu.
- česneková: smíchejte suroviny do hladké pomazánky, ozdobte jednohubky kouskem jablka a několika semínky slunečnice
- nivová: nivu rozdrobte nebo nastrouhejte, smíchejte s ricottou podle chuti, ozdobte jablkem nebo ořechy 
- z tofu: tofu nastrouhejte, v misce osolte, přidejte jogurt a vymíchejte pomazánku. Ozdobte kouskem kvalitní šunky, sýra a rajčátkem. 

Dobrou chuť!!

Zpět